Absoluuttisen totuuden etsintä 4. toukokuuta

Teksti: Kaitsu

Suomen paras ja suosituin huvipuisto hengähti ja nautti lepopäivää avausviikonlopun jälkeisistä rasituksista, yrittäen päästä eroon talviunen aiheuttamista rähmistään. Kaikkea muuta - shokkiherätys! Ennen kuutta portista tulvi sisään lähemmäksi kaksi ja puolisataa, uutta ja vanhaa Linnanmäen työntekijää suurin odotuksin.

Huoltoportilla oli suuret ja pitkät nimilistat, joista jokainen etsiskeli omaa nimeänsä. Ennalta oli määrätty se, missä tiimissä illan kinkkiset ja kiemuraiset tehtävät tuli selvittää ja ratkaista. Illan ennustajaisäntä kehotti naurun säestyksellä kaikkia viidentoista ryhmän jäseniä siirtymään kohti ulkoilmanäyttämöä, jossa odottivat punatakkiset tädit ja sedät kiltisti rivissä. Ilmoittautumisten jälkeen alkoivat itse koitokset. Täydellisyyteen vaadittiin vaatimattomat sata pistettä. Kaiveltiin muistin syövereistä tarkkaa Lintsi tietoutta, ratkottiin älynystyröitä rasittaneita arvoituksia, sisään ajettiin uusi hurja Dragon, lasketeltiin Indyn kanssa huimia putouksia, yritettiin tunnistaa epäselvältä musiikkinauhalta Juicen ja Pablon ikivihreitä (?), istuttiin pimeyden halki kulkevassa junassa ihmetellen, mikä ei kuulu joukkoon ja jopa selvitettiin kuka on paras laukkaradalla hevosen selässä... Joku jopa väitti tunnistaneensa Jukin jostakin kuvasta??!!

Mitä useampi rasti oli läpikäyty, sitä selvemmin alkoivat voittajatiimit erottua. Parhaimmat pisteet vauhdittomasta pituushypystä taaksepäin irtosivat 6,42 metrin tuloksella (ryhmä 11). Vohvelinpaiston valtiaiksi tulivat ryhmät 3, 10 ja 11 täydellisine paistoksineen?! (Huhu kertoi, ettei ketään näistä vohvelinpaistajista huolittaisi vohvelibaariin töihin. Ei voi pitää paikkaansa.)

Kokonaisuudessaan parhaimman Tervetuloa Linnanmäelle kuulutuksen ilmoille töräytti tiimi 9: "Hyvät aikuiset, lapset ja lapsenmieliset! Tervetuloa nauttimaan ja luomaan kanssamme viihtyisää Linnanmäkipäivää". Saa nähdä kuullaanko moista minään aukiolopäivänä. Viimeisimmän rastin selvitti voittajatiimeistä parhain 53.09 sekunnin aikaan. Heillä taisi olla kaikista kiirein ruokapöydän ja täysien lasien ääreen.

Kun Perryt oli juotu ja nakit salaatteineen pistetty poskeen, kruunattiin illan kuninkaat ja kuningattaret - parhaista parhaat. Tiimi 11 (Anna, Minna, Päivi, Seija, Heidi, Marjo, Kai, Titta, Laura, Henna-Rikka, Susanna, Terhi, Markus ja Sami) oli kerännyt kahdeksankymmentä pistettä kasaan ja sai polttaa voittajan sikarin (ainakin yksi teki näin) ja kerätä sponsoreiden tarjoamat voitto "pokaalit" porsaineen taskuihinsa. Muut ryhmät tulivat seuraavanlaisessa järjestyksessä: 14, 9, 6, 10, 5, 8, 3, 4, 2, 7,15, 1, 12 ja 13.

Varmaan moneltakin jäi tärkeitä asioita huomaamatta. Leikkimielisen kisan edetessä oli syntynyt rajoja rikkova horisontaaliryhmä, joka selvitti ja etsiskeli muiden tehtävien ohella Absoluuttista totuutta. Ihan vain muistutukseksi kaikille, että vaikka ollaankin eri osastoilta ja eri hierarkianportailta, niin samaa yhteistä köyttä tässä vedetään. Ettei totuus vaan pääsisi unohtumaan. Ne, jotka muistivat pitää leikkimielen ja hyvän tuulen matkassa mukana, olivat illan todellisia voittajia. Kaikki osallistujat ovat tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta, sitä ainutta oikeaa Voittajatiimiä - Lintsihengenluojia!

Jatkojakaan ei jätetty väliin. Osanotto oli runsasta, vaikka usealla olikin kouluunmeno tai töissä käynti heti aamusella edessä. Taisi mennä monta kultaista kulausta kurkusta alas. Ensin tehdään illasta ikimuistoinen ja sitten se heti huuhdotaan mielestä pois. Kausi on käynnistynyt! Muka vettä vihdoinkin!!!

© 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.