Vedenneidoista...
Vedenneidot tulivat Linnanmäelle heti avajaiskesän (1950) jälkeen 1951 eli samaan aikaan, kun
Vuoristoratakin. Vedenneitopelin kehitti kiertävän Tivolin omistanut Lauri Seiterä. Vedenneitopeli oli ja on vieläkin yksi kaikkien aikojen suosituimmista Linnanmäen ajanvietepeleistä. 1955 ruvettiin perimään pääsymaksua Vedenneitohalliin, jotta pelkät "töllistelijät" jäisivät pois ja jäisi enemmän tilaa itse pelaajille. 1970-luvulla vedenneitohallissa nähtiin kaunottaria yläosattomissa uimapuvuissa sekä tasa-arvon nimissä myös poikia. Kesällä 1980 kuultiin Vedenneitohallista viimeiset kirkaisut ja loiskahdukset. Yksi Linnanmäen puhutuimmista ja suosituimmista houkutuksista oli siirtynyt historiaan...Ote Eeva-Kaarina Holopaisen kirjasta "Saisiko kyydin karuselliin":
...Maanantaina 25.7.1966 vietettiin Linnanmäellä juhlaa, joka ei ollutkaan mikään pieni yritys.
Osuuskauppaväkeä tuli Helsinkiin neljällä erikoisjunalla, 240 linja-autolla ja 1 500 henkilöautolla, kaikkiaan noin 20 000 henkeä. Päivä jäi siinäkin mielessä historiaan, että Säätiön suojelija Presidentti Urho Kekkonen vieraili Linnanmäellä ensimmäistä kertaa. Hallituksen silloisen puheenjohtajan Pentti Hanskin mieleen on jäänyt paitsi kauhistuttava pakkorako käydä presidentillisellä ajelulla Vuoristoradalla, myös miellyttävämpi tutustuminen Vedenneitohalliin...Lauri Seiterä piti Linnanmäen huvipuistoalueella vuosien varrella useita erilaisia pelejä, kuten ammuntaa ja renkaanheittoa. Vuonna 1951 hän avasi huvipuistoon Vedenneitohallin joka nousi yhdeksi Linnanmäen kuuluisimmista kohteista.
Yksi Linnanmäen tunnetuin kohde vuosina 1951-1980, oli Vedenneitopeli. Asiakkaat saivat viisi palloa, joilla tuli osua parin metrin etäisyydellä sijaitseviin pieniin valkoisiin maalitauluihin. Taulujen takana oli verkkoaita, jonka takana vedenneidot istuivat lavoilla. Pallon osuma vapautti lavojen lukitusmekanismin, jolloin tytöt tippuivat kirkaisten alapuolella olleeseen vesisäiliöön.
Lähde: http://www.tivoliseitera.fi/