Mitä Jos juna jää mäkeen?
Joskus harvoin saattaa käydä niin, ettei matka sujukaan niin, kuin on alunperin tarkoitettu...
Vuoristoradan juna kulkee ajon aikana täysin omalla painollaan. Juna vedetään aluksi sähkömoottorin (ABB) avustuksella ensimmäiseen kaarteeseen, josta matka jatkuu jarrumiehen avustuksella takaisin laiturille. Jarrumies nimensä mukaisesti jarruttaa junan liiallista vauhtia. Joskus (todella) harvoin saattaa käydä niin, että liiallisen jarruttamisen, teknisen vian tai muun vaaratilanteen seurauksena juna pysähtyy (tai joudutaan pysäyttämään) ylämäkeen.
Yleensä aina juna jää niin ylös mäkeen, että se lähtee uudestaan liikkeelle kaikkien muiden jarrumiesten avustuksella. Mikäli juna ei lähde työntämällä liikkeelle, seuraa käsivinssin haku ja alkaa hikinen urakka.
Vinssaaminen vaatii hyvää kuntoa sekä yhteispeliä, jotta juna saadaan mahdollisimman nopeasti mäen päälle ja Vuoristorata taas auki asiakkaille. Mikäli junaa joudutaan vinssaamaan, talutetaan mahdolliset asiakkaat järjestysmiesten avustuksella rataa pitkin turvallisesti takaisin maan kamaralle. Tämä sen takia, ettei asiakkaiden tarvitse turhaan odotella junassa sen vinssaamista. Toinen syy on painon keventäminen, sillä tyhjäkin juna painaa toista tuhatta kiloa!
Vuoristoradan korkeimmalla kohtaa vinssaaminen, vaatii myös hyviä hermoja ja kylmäpäisyyttä. Kaiken on sujuttava niin, kuin keväällä on tilannetta varten harjoiteltu.
Vapaaehtoista vinssausta ennen päättäjäispäivän alkua 8.9.2002
Päätettiin kokeilla (taas kerran) onnistutaanko pysäyttämään juna Vuoristorata-tekstin päälle.
Noh, eihän se taaskaan onnistunut joten ei muuta kun vinssi esille ja hihat heilumaan! Sellaista se joskus on, kun on tylsää ja liikaa aikaa *<;-)...
Copyright © 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.