Taas mentiin umpimähkään

Porukka oli pyydetty saapumaan puolelta päivin marraskuun kahdentenatoista Kampin metroasemalle. Yllättävän hyvin kutsua olikin noudatettu, sillä 50-paikkainen bussi täyttyi melkein kokonaan, vain muutamaa kaipailtiin nimenhuudossa.

Martti esitteli bussikuskin ja kehotti matkaajia tekemään olonsa mukavaksi, sillä edessä on pitkä matka, ehkä viisisataa kilometriä halki runo-Suomen. Bussi suuntasi ohi eduskuntatalon pitkin Mannerheimintietä. Laitettiin musiikit soimaan ja alkoi supatukset ja arvailut, mihin todella mahdetaan mennä.

Kappaleen matkaa ajettuamme bussi ajoi taukopaikalle, jossa suoritettiin ohjelman mukaisesti EUKONKANNON LINTSIN MESTARUUS -kilpailu. Kauniissa syysilmassa sujui eukkojen kantaminen vauhdikkaasti, mutta kovinta vauhtia piti Pekka H., joka kruunattiin mestariksi. Palkinnot olivat maistuvia: samppanjaa ja muita jaloja juomia.  

mähkä1994_1.jpg (73842 bytes) mähkä1994_2.jpg (69953 bytes) mähkä1994_3.jpg (62610 bytes) mähkä1994_4.jpg (71650 bytes) mähkä1994_5.jpg (69020 bytes) mähkä1994_6.jpg (60536 bytes)

Matka jatkui ja yllätys yllätys, mentiin Keravalle. Martti muisti, että Keravalla on huvipuisto ja niin menimme PLANET FUN FUN:iin. Saimme rannekkeet käteen ja merkit rintaan, ihan maksutta ja mukavasti siellä menikin monta tuntia. Suurinta mielenkiintoa herätti laite, jossa istuttiin horjuvissa tuoleissa ja ajeltiin aidontuntuisesti mahtavalla vuoristoradalla ja autiomaassa. Se oli todella mahtavaa menoa ja sillä arveltiin olevan suosiota myös Lintsillä, jos sellainen hankittaisiin. Laitteessa on mahdollista nauttia useista ohjelmista.

Mutta eihän me Keravalle pysähdytty sen pitemmäksi aikaa. Kaikkien hämmästykseksi bussi suuntasikin kohti Helsinkiä. Arvailijoiden täytyi taas muuttaa kohdetta. Matka jatkui, musiikki soi ja kun oli juomiakin, mikä meidän oli matkatessa, meni bussi minne tahansa. Helsingissä jouduimme kovaan iltapäivän ruuhkaan, sillä melkein kaikki autot ja jalankulkijat näyttivät pyrkivän Katajanokalle ja sinnehän mekin. Siinä vaiheessa monet sanoivat tietävänsä, mihin mennään. Bussin pysähdyttyä laivasatamaan Martti sanoi menevänsä katsomaan, jos laivaan mahtuu. Keravalta tultaessa oltiin käyty Seutulassakin, eikä sielläkään mahduttu koneeseen. Ja sama oli vastaus täälläkin, ei otettu mukaan, tosin perusteltua syytä emme tienneet.

Bussi kääntyi ympäri ja suuntasi rantatielle. Nyt epävarmimmatkin sanoivat, että varmaankin mennään Porvooseen, sillä ei me varmaan kauemmaksi mennä. Mutta bussi kääntyikin Liisankadulle ja taas oltiin umpimähkässä. Nyt mentiin rautatieasemalle ja Martti toi iltalehden luettavaksi niiden matkaesitteiden lisäksi, joita hän oli tuonut Katajanokalta. Tässä vaiheessa saimme käteemme yllättäen kirjekuoret, joista paljastui Finnjetin matkaliput ja suuntasimme uudelleen Katajanokalle ja laivaan.

Laivalla olikin upea ohjelma: Eija Uittoja Kaija Pohjola orkestereineen, tanssiryhmä Moskovasta, Pohjoismaiden taikurimestaripari ja muut huvit karaoke-lauluineen viihdyttivät aamutunneille saakka. Ostettiin halpaa voita ja makkaraa ja syötiin itsemme kylläisiksi upeassa joulupöydässä.

Aina Martti on osannut hämätä, mutta tämänkertainen oli varmaankin yksi parhaita. Ja kun lopputuloskin oli hyvä, täytyy vain sanoa: Kiitos, kiitos.

Matti Kainulainen

Copyright © 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.