Matka Timbuktuun

No, eihän se nyt noin kauas ollut, vaan matka tuntemattomaan, eli ns. UMPIMÄHKÄ. Minulla henkilökohtaisesti ei ole koskaan eikä missään niin herttaisen hauskaa, niin miellyttävän mukavaa kuin Lintsiläisten kanssa matkalla - edellyttäen a) että minulla on mahdollisuus majoittua Ingen kanssa ja b) että Ritva ja Martti pitävät ruoria taitavissa käsissään. Ja lisäksi vielä että ainakin osa ns. vanhaa jengiä on mukana!

Bussikuljetus on aina mukava ja kun on hyvä kuljettaja - meillä oli - ja kun ei ole pakko kävellä Hesasta Turkuun - meidän ei ollut pakko - niin mikä meidän oli ollessa. Turusta upea Silja Linen Kalypso vei meidät aavalle merelle ja näin jokaiselle vaikeni, että olimme matkalla Tukholmaan. Eikä suinkaan Timbuktuun! Me viihdyimme, ai että me viihdyimme, ainakin Inge ja minä. Emme me lainkaan muistaneet, että olemme jo ikäihmisiä vaan tunsimme olevamme vähintään yhtä nuoria kuin muut - no jaa, melkein ainakin ...

Ilta meni mukavasti ja aamun koitteessa olimme jo Tukholmassa, jossa meitä odotti upea hotelli. Ei niin, että siellä olisi ollut järin pitkä aika oleskella, mutta ihana aamukahvi herkkuineen meitä kuitenkin siellä odotti ja siitä nautimme suuresti. Sen jälkeen olikin aika siirtyä bussiin, jossa meillä oli takuulla Tukholman paras opas. Ja vaikka moni meistä luuli tuntevansa Tukholman, tämä kiertoajelu oli suoranainen elämys. Kiersimme yli kolme tuntia Tukholman kaunista ympäristöä, jota harvempi meistä tunsi ennestään. Ainoa haitta oli jäätävän kylmä viima, minkä kyllä huomasimme joka kerta kun oli poistuttava bussista maisemia ja nähtävyyksiä ihailemaan. Oppaamme tunsi kaupunkinsa ja höysti kertomansa mukavilla jutuilla.

En kiusaa lukijaa kertomalla ruokailuistamme enkä myöskään pienestä naukkailustamme. Mutta hyvin maistui. Vavahduttavin elämys oli kuitenkin Cosmonova "Till Yttersta gränsen", jossa teimme retken maailmankaikkeuteen ja maapallon ihmeellisyyksiin - makuuasennossa tuoleissa ja tapahtumat päällämme ja ympärillämme. Mahtava, uskomaton elämys! Ja sen jälkeen vielä Akvaariossa käynti, jossa näimme tropiikin ihmeellisyyksiä, kaloja ja mitä kummallisimpia merenpohjalla olijoita - huipentumana trooppinen ukkosilma kaatosateineen. En tiedä miten nuoremmat ja virkeimmät iltansa viettivät, mutta Inge ja minä vetäydyimme ihmisten aikoihin ihanaan hotellihuoneeseemme, joka oli parhainta laatua, kauniisti sisustettu upeine kylpyhuoneineen ja pehmeine vuoteineen.

Aamulla oli taas lähtö edessä. Laivamatka Turkuun sujui yhtä rattoisasti hyvän ruoan ja jonkun verran juomankin myötä. Illansuussa saavuimme Turun satamaan ja koko iloinen Lintsijengi matkasi Helsinkiin taitavan kuljettajan ohjatessa bussiamme. Helsinkiin saavuimme iltamyöhään ja ainakin minulla oli mahtavan hyvä mieli omaan vuoteeseeni nukahtaessani.

Kiitos Ritva, kiitos Martti, kiitos kaikki mukana olleet ihanat Lintsiläiset - pannaan uusiksi!

Sara

Copyright © 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.