Saarikierros Ahvenanmaalla

Sitä vastoin syksyinen "umpimähkä" oli järjestetty puitteiltaan juhlavammaksi. Eräänä lokakuun aamuna rautatiehallituksen edessä täyttyi kolme bussia iloisesta joukosta. Ensin suunnattiin kohti Naantalia, missä nousimme laivaan ja saavuimme viiden tunnin laivamatkan jälkeen Ahvenanmaalle. Iltatapahtuma vietettiin Kärinqssundbyn lomakylässä. Jotkut eivät pitäneet siitä, että ravintolassa oli vain B-oikeudet, mutta näytti sekin riittävän. Öisiä harhailijoita riitti lähimetsissä etsimässä omia yösijojaan. Kaikki evät hallinneet tätä suomalaisen metsäsissin suunnistustaitoa. Kuulin kyllä, että kaikki eivät ollenkaan olleet pahoillaan, vaikka vieraat henkilöt aamuyöllä koputtelivat ikkunoihin.

Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Ahvenanmaan pääkaupunkia. jokaisessa bussissa oli opas, joka selvitti meille saaren historiaa ja erikoista hallintoa. Moni tuli siihen tulokseen, että mitä me teemme tällaisella saarella. Myydään se ruotsalaisille. On kyllä myönnettävä, että lomapaikkana saari on vertaansa vailla.

Saarikierroksen jälkeen meille jäi vielä vapaatakin aikaa ennen laivan lähtöä Naantaliin. Monet käyttivät tämän alan museoissa käynteihin. Syötyämme laivan seisovassa pöydässä, alkoi iltapäivätanssit laivan ravintolassa. Hurja meno jatkui aina satamaan saakka. Edessä oli vielä bussimatka Helsinkiin.

Seppo (sihteeri)

Copyright © 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.