Umpimähkä-matkat alkavat

Ensimmäinen legendaarisista Umpimähkä-matkoista tehtiin syyskuussa 1980. Matkalla oli leipää ja sirkushuveja (kuten tavataan sanoa). Huipennuksena kyyti Jokioisten Museorautatiellä. Alla kopio Saran runoilemasta jutusta, joka oli kirjoitettu 15.12.1980 ilmestyneessä Linnanmäkeläisten Yhdistys ry:n lehdessä.

 

Syyslystit umpimähkään ...

- Ja olivat ne lystit ja olivat ne tosiaan umpimähkäänkin! Siitä kaupungin kallein orkidea kaikkien meidän Martillemme ja toiseksi kallein hänen verrattomalle taustavoimallensa Ritvalle. (Helppo on puhua kalliista, kun ei sitä kuitenkaan ostamaan joudu!)

Lähtö umpimähkään tapahtui harmaana syyskuisena päivänä, joka kuitenkin bussissamme hetkessä muuttui aurinkoiseksi ja lämpimäksi! Samalla kun jännitys vain tiivistyi! Martti teki parhaansa pitämään joukkonsa umpimähkässä kertoen milloin Kokkolasta, milloin Mikkelistä! Ensimmäinen pysähdys osoittautui kuitenkin Keravaksi, jossa oli meneillä Sirkus- ja Markkinapäivät. Tihkusateesta huolimatta katsastettiin innokkaasti pelit, karusellit ja vempelit ja naposteltiin mitä saatavissa oli. Myöhemmässä vaiheessa pelasti Ingen ja minun hengen nälkäkuolemasta ostamamme broileri. Mutta se onkin jo toinen tarina.

Umpimähkä sen kun jatkui. Seuraava kohde ihka ihana Aulanko joutsenlampineen, jossa muuten poikien huumorintaju sai vähemmän suositeltavan ilmaisun - viittä vailla että Martti heitettiin lampeen. Kengät taisivat kastua! Sen jälkeen nautittiin vielä kulttuurista vierailemalla restauroidussa vanhassa Hämeenlinnan linnassa. Antoisaa!

Kun Lintsiläiset ovat reissun päällä on tunnelma aina korkealla. Niin nytkin. Ja ei aikaakaan niin ilta oli tulossa ja löysimme itsemme hotelli Cumuluksen ihastuttavissa suojissa Forssassa. Ja siellä olikin ne varsinaiset riemut ja nautinnot! Saunominen, uiminen, rentoutuminen pitkän ajelun päätteeksi ja sen päälle illan varsinainen kohokohta: RUOKAILU ja NAAMIAISET! Ilahduttavan moni oli pukeutunut naamiaispukuun ja tunnelma sen kun nousi. Minulle jäi mieleen erityisesti Ulla Straniuksen ihana mustalaisnainen - kuinka hän saattoikin muuttaa itsensä ikälopuksi akaksi - ja Ingen unohtumaton Muppet-shown Miss Piggy hulmuavine peruukkeineen ja ihanine eleineen! Puhumattakaan Hilkan herkullisesta Kotkan Ruususta ja Lahjan uljaasta merimiehestä - ai kuinka heidän valssinsa sujuikaan!

Ja niin jatkui ilta enemmän kuin rattoisasti tanssien ja syöden ja jonkin verran juodenkin! Koska "vanhat rouvat" Inge ja allekirjoittanut puolen yön aikaan vetäytyivät huoneeseensa rauhaan, en voi selostaa mahdollisia jatkoja. Tosin runsaassa aamiaispöydässä tavatessamme saattoi selvästi havaita, ken oli jatkanut juoden muutakin kuin maitoa ja ken ei!

Taas jatkui matkamme umpimähkään. Mikä elämys meitä odottikaan: Nostalginen junamatka museojunalla Minkiöstä Jokioisiin. Lähdettiin asemalta joka oli rakennettu viime vuosisadalla ja suorastaan ahmimalla ostimme ihania postikortteja ja matkamuistoja.

Museorautatien postikortti

Oikea "piletti" meillä oli ja sen leimasi ihan oikea konduktööri ihan oikeilla "pihdeillä". Arvatkaapa, te jotka jäitte tämän matkan riemuista paitsi, mihin vielä päädyimme? Juu, iltapäivätansseihin Korpilammella! Ja siellä pantiin jalkaa koreasti eikä väsymys vaivatut noppaakaan - mitä nyt hiukkasen "vanhat rouvat" jo kaiholla muistelivat omaa vuodettaan omassa kodissaan!

Kiitos Martti ja kiitos Ritva ja kiitos koko iloinen poppoo joka oli mukana! On se vaan ihana asia tuo meidän Lintsi-yhdistys meille kaikille!

 Sanoo Sara

Copyright © 2002 [Lintsi.info]. All rights reserved.